Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Pse nuk duhet te leme shishe plastike ne makine per nje kohe te gjate?

admin
  • Krijuar : 02-11-22
  • / 1336 Lexime

Shishet plastike me ujë janë edhe më të rrezikshëm për ti lënë pas, sepse ato leshojne kimikate të dëmshme kur lihen në nxehtësi. Në një studim që tregon efektet e temperaturave të ruajtjes në lirimin e kimikateve si antimon dhe bisfenol A, u zbulua se më shumë kimikate u liruan kur temperatura u rrit.

Është provuar se ndryshon nivelet e hormoneve dhe lidhet posaçërisht me nivelet më të ulëta të testosteronit tek meshkujt . BPA gjithashtu kontribuon në zhvillimin dhe përparimin e kancerit . Antinom, nga ana tjetër, mund të shkaktojë dhimbje në stomak, të vjella, diarre dhe ulcera te stomakut

Është e sigurt të thuhet se marrja e sasive të mëdha të njërës nga këto kimikate nuk është e mirë për askënd.

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame