Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Pse goja ka erë të keq edhe pas larjes?

admin
  • Krijuar : 03-12-23
  • / 2089 Lexime

Era e keqe e gojës mund të jetë vërtet e sikletshme, pasi mund t’ju vendosë në një situatë ku njerëzit mund të kenë një ide se sa johigjienike është stili juaj i jetesës. Por a është era e keqe e gojës vetëm një mënyrë jetese johigjienike? Disa mund të thonë se goja i vjen erë edhe pas larjes. Pse ndodh kjo?

Higjiena e dobët e dhëmbëve

 

Arsyeja e parë pse goja juaj mban erë është higjiena e dobët e dhëmbëve. Nëse nuk i lani dhëmbët rregullisht ose nuk i përdorni me fill dhëmbësh çdo ditë, ekziston mundësia që ushqimi të ngjitet në zbrazëtirat brenda gojës, gjë që mund të shkaktojë erën e keqe të gojës.

 

Goje e thatë

 

A e dini se pështyma ndihmon në pastrimin e gojës në mënyrë natyrale? Kur goja juaj është e thatë, fryma juaj mund të ketë erë të keqe. Kjo zakonisht ndodh gjatë natës, prandaj disa njerëz zgjohen në mëngjes me erë të keqe të gojës.

 

Infeksioni i gojës

 

Era e keqe e gojës mund të jetë një shenjë paralajmëruese e diçkaje vërtet të çuditshme që ndodh brenda gojës tuaj – më së shpeshti infeksionet e gojës. Disa nga infeksionet e gojës që mund të shkaktojnë erën e keqe të gojës janë: Prishja e dhëmbëve, sëmundjet e mishrave të dhëmbëve, pllakat, etj.

 

Shkaqe të tjera të erës së keqe të gojës

 

Përveç të gjitha arsyeve të listuara më sipër, disa nga arsyet e zakonshme pas erës së keqe të frymëmarrjes mund të përfshijnë gjithashtu – kanceret, çrregullimet metabolike, gazrat e stomakut (GERD) dhe gjithashtu problemet e mëlçisë. /tvklan.al

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame