Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

"Më shumë naftë!"

admin
  • Krijuar : 16-03-22
  • / 3658 Lexime

Çmimet globale të karburanteve dhe energjisë janë rritur, pjesërisht për shkak të konfliktit Rusi-Ukrainë
"Ne do të flasim me Arabinë për një sërë çështjesh, jo vetëm për furnizimin me energji": tha Zëdhënësi i qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar

Pjesa më e madhe e Evropës Perëndimore, duke përfshirë Britaninë e Madhe, po lufton me çmimet në rritje të karburantit dhe energjisë, të nxitura pjesërisht nga konflikti Rusi-Ukrainë. Kontinenti është në procesin e përpjekjes për të reduktuar varësinë e tij nga energjia dhe karburantet ruse.

Arabia Saudite, një aleate prej kohësh e Britanisë së Madhe, është prodhuesi i dytë më i madh i naftës në botë pas SHBA-së, ndërsa Rusia është e treta.

Arabia Saudite dhe Britania kanë një marrëdhënie të gjatë dhe ndajnë lidhje të pasura historike, kulturore, diplomatike dhe të mbrojtjes.

Johnson pritet të mbështetet në këto lidhje kur i kërkon Mbretërisë të rrisë sasinë e naftës që po pompon.

Por Londra ka thënë se udhëtimi ka të bëjë më shumë se energji. Një zëdhënës i qeverisë tha të hënën: “Ne do të flasim me Arabinë për një sërë çështjesh, jo vetëm për furnizimin me energji.

“Diversifikimi i furnizimit tonë me energji është i rëndësishëm, siç është edhe rritja e energjisë së rinovueshme. Nuk ka zgjidhje të shpejta, por ne duam të ulim paqëndrueshmërinë dhe të ulim çmimet.”

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame