Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Ramazani 2029 do të vijë gjatë dimrit

admin
  • Krijuar : 24-04-24
  • / 3946 Lexime

Ramazani i vitit 2029 do të vijë gjatë dimrit menjëherë pas 7 vitesh.

Njerëzit do të kenë mundësi t’i shijojnë reshjet e borës dhe Ramazanin.

 

Khaled Al Zaqqa, astronom saudit, deklaroi se Ramazani i vitit 2022 do të vijë në pjesën e fundit të pranverës pas dy vitesh,

 

Ramazani i vitit 2024 do të vijë në pjesën e parë të sezonit të pranverës që do të thotë se Ramazani i vitit 2029, i cili është shtatë vjet larg, do të vijë gjatë e dimrit.

 

Ramazani është muaji i nëntë në kalendarin islam, hixhr dhe ka rëndësinë më të madhe për shkak të agjërimit. Fillon me shikimin e hënës dhe përfundon me të.

 

Viti kalendarik gregorian është më i gjatë se viti kalendarik islam, gjë që e mundëson atë të bjerë në çdo stinë të vitit gjatë rrethit 33-vjeçar.

 

Ramazani do të fillojë më 2 prill dhe do të përfundojë më 1 maj 2022.

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame