Sunday 16-06-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Të krishterët dhe hebrenjtë dënuan djegien e Kuranit në Suedi

admin
  • Krijuar : 28-01-23
  • / 2401 Lexime

Të krishterët dhe hebrenjtë dënuan djegien e Kuranit në Suedi
Djegia e Kuranit në një protestë para ndërtesës së Ambasadës Turke në Stokholm, Suedi, fundjavën e kaluar mori kritika nga parti të ndryshme. Jo vetëm myslimanët, por edhe komunitetet e krishtera dhe hebraike e dënuan këtë akt të neveritshëm në pjesë të ndryshme të botës në një shfaqje prekëse të solidaritetit fetar.

Legoyda shkroi në llogarinë e tij në Twitter se kufijtë e njerëzimit nuk mund të kalohen dhe se betejat politike nuk duhet të cenojnë shenjtërinë e fesë.

Ndërkohë, komuniteti hebre në Turqi dënoi veprimet e Paludan, duke e quajtur atë një "krim urrejtjeje" dhe "terror fetar". Si një komunitet i tërë, ata dënuan ashpër Rasmus Palundan dhe njerëzit që e lejuan atë të digjte Kuranin

Patriarkana turke armene tha se "akti i urryer" jo vetëm që ofendon ndjenjat fetare të njerëzve të besimit islam, por ka edhe një lëvizje për të nxitur ndjenja armiqësie midis njerëzve të feve të ndryshme.
Patriarkana turke armene, Sahak Mashalian, Këshilli Shpirtëror i Kishës, pastorët, bordet e themelimit dhe komuniteti armen turk kolektivisht dënojnë incidentin e djegies së Kuranit në Suedi.

https://youtu.be/0TyXrbL3u4A

Demonstrata e Paludanit dhe djegia e Kuranit, e cila u mbajt përpara ambasadës turke në Stokholm, mori leje dhe mbrojtje nga policia suedeze, duke përmendur lirinë e shprehjes.
Si pasojë e këtij incidenti, Turqia ka thirrur ambasadorin suedez për të protestuar kundër lejes së djegies së Kuranit dhe për të anuluar vizitën e Ministrit të Mbrojtjes së Suedisë në Ankara.

Më parë, shumë vende myslimane kanë shprehur gjithashtu zemërimin e tyre për djegien e librit të shenjtë mysliman.

Arabia Saudite dhe Katari kritikuan ashpër autoritetet suedeze për dhënien e lejes së Paludanit për të djegur Kuranin. Emiratet e Bashkuara Arabe gjithashtu dënuan incidentin dhe riafirmuan "refuzimin e të gjitha praktikave që synojnë minimin e sigurisë dhe stabilitetit që janë në kundërshtim me vlerat dhe parimet njerëzore dhe morale".

Indonezia, Pakistani, Kuvajti, Irani, Egjipti, Këshilli i Bashkëpunimit të Gjirit dhe Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OIC) gjithashtu e dënuan këtë incident të papërshtatshëm./botaislame.com

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame