Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Zgjedhjet në Turqi minut pas minuti

admin
  • Krijuar : 14-05-23
  • / 1755 Lexime

LAJMI NË PËRDITËSIM

Erdogan iu drejtohet qytetarëve në selinë e AK Partisë


Ora 01:50

Deklarata e parë e Kılıçdaroğlu:
Nuk do ta lëmë kurrë të ndodhë Kandidati presidencial i Aleancës Kombëtare Kemal Kiliçdaroğlu tha: "Le të vijnë votat, rezultati do të jetë i qartë sa më shpejt. Mos kini frikë nga vullneti i kombit."

"NE NUK DO TË LEJOJMË TË THUHET SE MBAROI"
"Ne kurrë nuk do të lejojmë që kjo të bëhet një fakt i kryer. Mos u merr më me menaxhimin e perceptimit.
Kjo çështje është serioze.
Le të vijnë votat, rezultati do të dihet sa më shpejt. Vendi nuk mund të tolerojë më pasigurinë.

Mos kini frikë nga vullneti i popullit.
Ftoj edhe YSK-në të marrë përgjegjësi.
Ne kemi procesverbal të nënshkruar të lagësht.
Mos lejoni që publiku të shpërqendrohet.

E përsëris, mos e bllokoni vullnetin e këtij kombi.
U bëj thirrje punëtorëve tanë të demokracisë në terren, mos i lini kutitë e votimit dhe bordet zgjedhore.
Ne jemi këtu derisa të numërohet çdo votë”.


Ora 00:50

Rezultati sipas publikimit nga gazeta Yeni Safak në orën 12:50 pasmesnate me orën e Turqisë.

Ora 23:57
Deklaratë e re nga kryetari i YSK-së-Komisioni i Lartë Zgjedhor, Ahmet Yener!

Kryetari i YSK-së, Ahmet Yener, i cili bëri një deklaratë të re para bordit ndërsa numërimi po vazhdonte, tha: "Aktualisht, 69.12 nga totali i kutive të votimit të YSK-së janë hapur në vend. Futja e të dhënave në sistem është aktualisht. në vazhdim.
Përfaqësuesit e partive politike monitorojnë gjithashtu futjet e të dhënave.
“Nuk ka asnjë problem në futjen e të dhënave”, tha ai.

Kryetari i Këshillit të Lartë Zgjedhor (YSK) Ahmet Yener bëri një deklaratë të re, ndërsa radhët para numërimit të votave dhe këshillave zgjedhore të zonave vazhduan.

Jener tha, "Aktualisht, 69.12 nga totali i kutive të votimit të YSK-së janë hapur në vend. Futja e të dhënave në sistem vazhdon për momentin. Përfaqësuesit e partive politike gjithashtu monitorojnë futjen e të dhënave. Nuk ka asnjë problem në futjen e të dhënave."

Yener, i cili ishte para kamerave në orën 23.53, tha:

"U hapën 71.64 për qind në vend dhe 18.76 për qind jashtë. 69.12 për qind e totalit të kutive të votimit u hapën. Vazhdon futja e të dhënave në sistem. Përfaqësuesit e partive politike monitorojnë futjen e të dhënave. Futja e të dhënave shpërndahet me partitë tona politike. Nuk ka përçarje ose vonesa në futjen e të dhënave.

Procesi është fillimisht në kutinë e votimit, më pas në qark dhe më pas në këshillat zgjedhore krahinore dhe transferimi i tyre në YSK. Nuk ka vonesa apo keqfunksionime. Kur të hapen të gjitha kutitë e votimit, rezultatet jo të përkohshme do t’i ndajmë me publikun”./bota islame.com

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame