Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

'Zemra ime është e kënaqur:' Video e bariut pakistanez që endet në xhaminë e Profetit bëhet virale në internet

admin
  • Krijuar : 23-05-23
  • / 2441 Lexime

Bariu nga qyteti i varfër në Hub, Balochistan nuk posedon telefon
Klipi i të moshuarit mblodhi 1 milion shikime, emocionoi përdoruesit arabë të mediave sociale deri tek zyrtarët kryesorë


Pakistan: Zbathur dhe i dobët, me një leckë të gjatë muslin të mbështjellë mbi çallmë, një bari i vjetër pakistanez që endet në Xhaminë e Profetit në Medine u bë një sensacion i pamundur në mediat sociale kur një video e tij u bë virale kohët e fundit, duke nxitur Turki Al-Sheikh, këshilltar Princit të Kurorës Mohammed bin Salman, për të postuar në Twitter duke pyetur se si të kontaktohet me të.

Por 82-vjeçari Abdul Qadir Bakhsh, i cili u kthye në shtëpinë e tij në fshatin Goth Haji Rahim në Hub, Balochistan të shtunën pasi kreu Umrën, nuk ka as një telefon.

https://youtu.be/KJ0waEo-JY0
Video në gjuhën angleze që tregon historinë e bariut nga Pakistani.

Bakhsh kishte kursyer për 15 vjet për të bërë pelegrinazhin dhe hera e parë që pa videon e tij virale ishte gjatë intervistës së tij me Arab News në kasollen e tij të dielën.

Ai tha: “Ndjehem sikur të gjitha shqetësimet e mia janë zhdukur. Zemra ime është e kënaqur. Nuk më mungon as ushqimi, jam i lumtur. Dëshira ime për të vizituar faltoren e shenjtë të Profetit a.s dhe Mekën është përmbushur.”

Me shikim të dobët dhe duke mbajtur një shkop ecjeje, Bakhsh mund të shihet në video, tashmë me më shumë se 1 milion shikime, duke ecur i vetëm dhe shpesh duke u kthyer si i humbur dhe duke kërkuar dikë.

Përdoruesit arabë të mediave sociale u prekën nga pamja e tij, me disa që e krahasuan thjeshtësinë dhe përulësinë e tij me personalitete të famshme islame.

Në shtëpi në fshatin e tij, në një strukturë të zhveshur prej trungje pemësh dhe bari, ai u ul në dysheme ndërsa vizitorët e emocionuar vinin e shkonin, duke e uruar për përfundimin e pelegrinazhit, një ëndërr për shumë në Balochistan.

Për vite me radhë, Bakhsh shiti dhitë e tij për të kursyer për të përmbushur ëndrrën e tij.

Ai vuri në dukje se lumturia e tij nuk kishte kufi kur pa Mekën për herë të parë. Ai arriti në qytet pa një udhërrëfyes, duke folur vetëm balokisht, gjë që e bëri të vështirë kërkimin e udhëzimeve. Por lutjet e tij iu përgjigjën, tha ai, kur arriti në Qabe.

“Endesha përreth derisa më në fund arrita atje”, duke shtuar se në faltoren e Profetit, ai qau. "Unë thashë, Zot, ti më tregove rrugën dhe më solle këtu".

Pikërisht aty një person ende i panjohur ka realizuar dhe ka shpërndarë videon që është bërë menjëherë virale.

Bakhsh pastaj u kthye në Mekë për të kryer përsëri Umren. Tani në shtëpi, ai tashmë po përgatitet të kursejë mjaftueshëm para për të kryer Haxhin, dëshirën e tij më të madhe.

“Në Qabe u luta: ‘Allah, unë nuk e njoh këtë vend, prandaj ti je udhërrëfyesi im. Nuk kam udhërrëfyes këtu. Nëse nuk jam i shëndetshëm, atëherë ky vend është më i m

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame