Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

10 teknologjitë kryesore në pritje për t'u zotëruar në 2021

admin
 • Krijuar : 03-12-23
 • / 1510 Lexime

Ndryshimi është e vetmja konstante. Kjo vlen edhe për jetën tuaj profesionale. Aftësia për të rritur veten është një nevojë në ditët e sotme, arsyeja është shumë e thjeshtë, teknologjia po zhvillohet shumë shpejt. Ne kemi nevojë për të identifikuar dhe investuar kohën tonë në Top 10 Teknologjitë në Trend të cilat do të tërheqin një treg të madh në 2021.

Ndërfaqja Brain-Machine, Robotët Inteligjentë dhe Informatika e ADN-së mund të tingëllojë si një komplot nga filmi më i fundit i Hollywood-it, por ne presim që këto teknologji në zhvillim të kenë një ndikim transformues në jetën tonë të përditshme. Kështu, ne kemi përpiluar një listë të 10 Teknologjive Top Trending në 2021.

 

Më poshtë është përmbledhja e vendeve të punës që do të diskutojmë gjatë artikullit:

 

10 teknologjitë kryesore në 2021

 

 • Teknologjia 5G
 • Interneti i Sjelljeve (IoB)
 • DevSecOps
 • Automatizimi Inteligjent i Procesit (IPA)
 • VR prekëse
 • Analiza e të Dhënave të Mëdha
 • Zgjerimi njerëzor
 • Gjithçka si një shërbim (XaaS)
 • Siguria kibernetike
 • Inteligjenca Artificiale (AI)

 

Le të flasim për listën.

 

Teknologjia 5G

 

5G Technology është gjenerata tjetër e rrjeteve dhe shërbimeve celulare. Pritet të sigurojë të paktën 20GBPS downlink dhe 10GBPS uplink, gjë që do të bëjë që rrjeti 5G të jetë të paktën 40 herë më i shpejtë se 4G LTE aktual. Kjo do të hapë dyert për shërbimet e reja, operacionet e rrjetit dhe përvojën e klientit për operatorët e telekomit. Aktualisht, tregu drejtohet nga Zvicra, e ndjekur nga afër nga Koreja e Jugut dhe SH.B.A.

 

 

Kompanitë që investojnë në 5G: Samsung, Huawei, Intel, Deloitte, Nokia, Ericsson, Qualcomm

 

Interneti i Sjelljeve (IoB)

 

Mbledhja dhe përdorimi i të dhënave për të nxitur sjelljet quhet Interneti i Sjelljeve (IoB). Një shembull i kësaj është faqet industriale që kanë të përdorur vizionin kompjuterik për të përcaktuar nëse punonjësit po respektonin protokollin e maskës dhe më pas grumbullonin këto të dhëna të sjelljes për tu analizuar nga organizatat për të ndikuar tek njerëzit që të ndjekin protokollet qeveritare në punë.

 

IoB mund të mbledhë, kombinojë dhe përpunojë të dhëna nga shumë burime, duke përfshirë:

 

 • Të dhënat e qytetarëve të përpunuara nga sektori publik
 • Të dhëna komerciale të klientëve
 • Agjencitë qeveritare
 • Mediat sociale
 • Domeni publik
 • Ndjekja e vendndodhjes.

 

Sofistikimi në rritje i teknologjisë që përpunon këto të dhëna ka mundësuar që kjo tendencë të rritet.

 

 

Kompanitë që investojnë në IoB: AWS, Cisco, SAP, Microsoft, HP, IBM, Dell, Cloudera

 

DevSecOps

 

DevSecOps është shkurtim i zhvillimit, sigurisë dhe operacioneve. Objektivi i tij është zbatimi i sigurisë në të njëjtën shkallë dhe shpejtësi si zhvillimi dhe operacionet dhe jo vetëm për hir të saj. Me miratimin më të gjerë të Microservices, DevSecOps duket se e gjen rrugën më thellë në tregun tonë të DevOps.

 

Kjo nuk është e gjitha. Një model i operacioneve kudo do të jetë jetik për bizneset që të dalin me sukses nga kjo ekonomi aktuale. Në thelbin e tij, ky model operacionesh lejon që një biznes të arrihet, të dorëzohet dhe të aktivizohet kudo. Ky format tani po eksploron aspekte të ndryshme të tjera të teknologjisë si GitOps, DataOps & NoOps.devsecops

 

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame