Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

A e dini që Kaby Lame, personi më i ndjekur në Tiktok është mysliman dhe hafiz Kur’ani?

admin
  • Krijuar : 26-09-23
  • / 4444 Lexime

Ylli numër 1 më i ndjekur në botë i Tiktok, Khaby Lame zbuloi identitetin e tij fetar në një intervistë për mediat italiane. Kur u bë pyetja më e shpeshtë në lidhje me fenë, 22-vjeçari Tiktoker tregon se ai është një mysliman i devotshëm.

E njëjta intervistë zbuloi gjithashtu se ai është një Hafiz Kur’ani (memorizimi i të gjithë Kur’anit). Ai tregoi se ka lindur në Senegal më 9 mars 2000; megjithatë, familja e tij u shpërngul në Itali kur ai ishte një vjeç.
Në moshën 14-vjeçare, ai u dërgua nga prindërit e tij në një shkollë Kur'anore afër Dakarit, Senegal, për të studiuar librin më të shenjtë të Islamit, Kur'anin e Shenjtë, dhe për t'u bërë Hafiz e Kur'an.
Rrëfimi i Khaby sigurisht u përgjigjet pyetjeve që lindin shpesh në lidhje me bindjet e tij; është gjithashtu një frymë e freskët për komunitetin e ri mysliman që e ndjek, veçanërisht në rrjetet sociale Tiktok, pasi ai është bërë një idhull i devotshëm mysliman në komunitet.
Edhe para se të zbulonte fenë e tij, Khaby kishte fituar shumë mbështetje nga audienca e tij myslimane pasi kishte treguar publikisht mbështetje për luftën palestineze.
Në një deklaratë për të mbështetur palestinezët mbi agresionin sionist izraelit, të cilën ai e postoi në llogarinë e tij në Twitter në qershor 2021, ai shkroi se Jeruzalemi do t'i përkasë gjithmonë popullit palestinez.

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame