Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Shejh Jasir Ad-Davsari jep dorëheqjen si Imam i Qabes

admin
  • Krijuar : 03-12-23
  • / 3227 Lexime

Ndryshimi i Imamit në Xhaminë e Shenjtë pas përfundimit të kontratës së Shejh Jasir Ad Davsari.

Sheikh Yasir Ad Davsari jep dorëheqjen si Imam i Mesxhid Al Haram në fund të kontratës së tij katërvjeçare, duke ndezur spekulime për rinovimin e kontratës së Imamit dhe të ardhmen e Xhamisë Al-Haram.

 

Roli i Sheikh Yasir Ad Davsari si Imam dhe Khatib i Mesxhid Al Haram shënon fundin e kontratës së tij katërvjeçare me Presidencën e Përgjithshme të Çështjeve Fetare.

 

 

 

Shejhu u emërua në pozitën e nderuar të Imamit të ftuar për namazet e teravive në vitin 2015. Pozicioni i tij ripërtërihej çdo vit, duke marrë parasysh udhëheqjen shpirtërore dhe ndikimin e tij në komunitet, deri në vitin 2019 kur pati nderin të bëhej Imam i përhershëm.

 

Në vitin 2019, në rregullat e reja të emërimit dhe shkarkimit të Imamit thuhet se imamët e dy xhamive të shenjta do të nënshkruajnë një kontratë katërvjeçare me Kryesinë e Përgjithshme për Çështjet Fetare, e cila mund të rinovohet.

 

Nisur nga politika e rinovimit të kontratës, janë ngritur pikëpyetje për faktin se dy imamët e tjerë së bashku me Shejh Jasir Ad Dawsary nuk kanë rinovuar kontratat e tyre pas përfundimit të 4 viteve. Megjithatë, Inside the Haramain raporton se ka ende një mundësi që imamët të rinovojnë kontratat e tyre.

 

 

 

Megjithatë, Kryesia e Përgjithshme e Çështjeve Fetare ka zgjedhur të heshtë për këtë çështje, duke mos konfirmuar e as mohuar lajmin për rinovimin e kontratave.

 

Ky ndryshim në Mesxhid al-Haram është i rëndësishëm për të gjithë Umetin Musliman që e vlerëson këtë vend të shenjtë./bota-islame.com

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame