Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Arabia Saudite paralajmëron për kompanitë e rreme të Haxhit 2024 që mashtrojnë njerëzit

admin
  • Krijuar : 27-04-24
  • / 162 Lexime

      Individëve u është kërkuar nga Ministria e Haxhit dhe Umres që të përdorin aplikacionin Nusuk. Ky aplikacion është i disponueshëm në disa vende. Në rast se aplikacioni Nusuk nuk është i disponueshëm në atë vend, Ministria ka këshilluar që të regjistroheni për Haxh përmes kompanive të akredituara.

Platforma NUSUK
Aplikacioni “Nusuk” është platforma zyrtare për pelegrinët vendas. Platforma është miqësore për përdoruesit dhe ofron një proces të qetë aplikimi. Gjithashtu ofron të gjitha shërbimet e nevojshme për pelegrinazhin.
Pelegrinët ndërkombëtarë nga zona të caktuara kanë platformën “Nusuk – Haxh”. Ky portal është përshtatur për nevojat e tyre. Garanton një përvojë të pandërprerë regjistrimi.

Pelegrinët nga vendet e tjera duhet të kërkojnë udhëzime nga misionet zyrtare të Haxhit ose kompanitë e certifikuara. Këto grupe njihen zyrtarisht. Ata janë të autorizuar të ndihmojnë në procesin e aplikimit për Haxhin.


Ministria thekson nevojën për kujdes në epokën dixhitale. Pelegrinët duhet të përdorin vetëm kanale të verifikuara për planet e tyre të Haxhit. Kjo është për të parandaluar çdo mashtrim dhe për të siguruar një pelegrinazh të qetë.
Arabia Saudite është përgatitur tërësisht për Haxhin 2024. Mbretëria pret një numër të madh pelegrinësh këtë vit dhe ka planifikuar në përputhje me rrethanat. Ata nuk kanë caktuar vende specifike për vendet në vendet e shenjta. Në vend të kësaj, shpërndarja bazohet në kohën kur finalizohen kontratat. Kjo do ta bëjë procesin më të qetë për pelegrinët.

Arabia Saudite po garanton shëndetin dhe sigurinë e pelegrinëve. Ata kërkojnë disa vaksina për pelegrinët dhe punëtorët e Haxhit të kualifikuar. Këto përfshijnë vaksinat më të fundit. Vaksinat e gripit, vaksinat e meningjitit dhe vaksinat e COVID-19 janë të domosdoshme.
Mbretëria i është përkushtuar përmirësimit të përvojës së Haxhit. Për shembull, nisma e Rrugës së Mekës e bën më të lehtë hyrjen në Arabinë Saudite. Pelegrinët mund të përfundojnë procedurat e hyrjes në aeroportet e tyre.

Haxhi është një nga shtyllat e Islamit. Ministria saudite e Haxhit dhe Umres po punon shumë për të mbrojtur pelegrinët nga mashtrimet. Ata inkurajojnë ndjekjen e udhëzimeve zyrtare dhe përdorimin e platformave të rekomanduara.


Një Haxh i përgatitur mirë është thelbësor për një përvojë paqësore. Ndërsa presim me padurim Haxhin 2024, le të përgatitemi me kujdes dhe përkushtim. / bota-islame.com

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame