Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Gjermani: Kancelari gjerman Scholz thotë se tubimi islamik do të përballet me ‘pasoja’

admin
  • Krijuar : 30-04-24
  • / 251 Lexime

Kancelari gjerman Olaf Scholz ka thënë se do të ketë “pasoja” pasi një tubim i madh islamik në Hamburg ngriti alarmin gjatë fundjavës.

 

Demonstrata ishte e lidhur me grupin “Muslim Interactive”, të cilin shërbimet e brendshme të inteligjencës gjermane e klasifikojnë si një organizatë ekstremiste.

Në një konferencë shtypi së bashku me kryeministrin e Malit të Zi, Scholz tha: “Është mjaft e qartë se të gjitha aktivitetet islamike duhet të trajtohen duke përdorur mundësitë dhe opsionet e shtetit tonë kushtetues.”

Ai shtoi se çdo vepër penale do të ndiqet penalisht.

Ministrja e Brendshme e Gjermanisë, Nancy Faeser, postoi në X, dikur Twitter, se “kushdo që dëshiron një kalifat ka ardhur në vendin e gabuar në Gjermani”

Protesta vjen pasi qeveria gjermane përballet me kritika për dështimin për të mbrojtur në mënyrë adekuate muslimanët dhe njerëzit që perceptohen si myslimanë nga diskriminimi, me Human Rights Watch thotë se Gjermanisë i mungon një përkufizim funksional mbi racizmin anti-musliman.

“Dështimet e qeverisë gjermane në mbrojtjen e myslimanëve nga urrejtja dhe diskriminimi nisin me mungesën e të kuptuarit se muslimanët përjetojnë racizëm dhe jo thjesht armiqësi të bazuar në besim,” tha Almaz Teffera, një studiues në OJQ.

“Pa një kuptim të qartë të urrejtjes dhe diskriminimit anti-mysliman në Gjermani dhe pa të dhëna të forta mbi incidentet dhe shtrirjen e komunitetit, një përgjigje nga autoritetet gjermane do të jetë joefektive.”

Deri në fund të shtatorit 2023, statistikat paraprake të qeverisë për krimet e urrejtjes për vitin kishin numëruar 686 krime “anti-islamike”, duke tejkaluar 610 të regjistruara për të gjithë vitin 2022./ euronews

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame