Thursday 23-05-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

TEL AVIV, Izrael — Kabineti i Qeverisë Izraelite ka votuar për mbylljen e zyrave të rrjetit Al Jazeera

admin
  • Krijuar : 05-05-24
  • / 170 Lexime

TEL AVIV, Izrael — Kabineti i Izraelit ka votuar për mbylljen e zyrave të rrjetit Al Jazeera
që veprojnë në vend me efekt të menjëhershëm.
Duke shkruar në X - i njohur zyrtarisht si Twitter - Kryeministri Benjamin Netanyahu tha se qeveria e tij kishte vendosur "njëzëri" të mbyllte Al Jazeera në Izrael. Ai akuzoi rrjetin me seli në Doha si një "kanal nxitës" kundër Izraelit.
Al Jazeera, e cila transmeton në anglisht dhe arabisht, ka mohuar më parë një akuzë të tillë dhe tha se udhëheqësi izraelit kishte bërë një "akuzë të rreme në një mënyrë të turpshme".
Pavarësisht se ka operuar në terren në Gaza gjatë gjithë luftës, Al Jazeera ka pasur prej kohësh një marrëdhënie të vështirë me Izraelin. Në prill, parlamenti izraelit miratoi një ligj që do t'i jepte qeverisë fuqinë për të mbyllur rrjetet e huaja të lajmeve që konsiderohen se dëmtojnë sigurinë kombëtare. Disa ligjvënës e akuzojnë Al Jazeera-n si "një zëdhënëse e Hamasit"./ npr / bota-islame.com

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame