Monday 15-07-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Me 8 Shtator në Ballkan hapet Eko-Xhamia më e re!

admin
  • Krijuar : 05-09-22
  • / 5189 Lexime

Myftiu i Meshihatit të Bashkësisë Islame në Kroaci, Dr. Aziz Hasanoviq, së bashku me kolegët e tij, kryetares së komunës Kristina Ikić Baniček ia dorëzoi solemnisht ftesën për hapjen e Qendrës Kulturore Islame (QKK) në Sisak më 8 shtator. Hapja do të jetë një ngjarje e madhe ndërkombëtare në të cilën është konfirmuar ardhja e Presidentit të Republikës së Kroacisë, Zoran Milanoviç, presidentit të Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan dhe kryeministrit, Andrej Plenkoviq. Përveç numrit të madh të ambasadorëve, priten edhe vizita të ministrave nga një sërë vendesh të botës islame, si dhe dhjetëra mijëra besimtarë nga rajoni më i gjerë.

“Jam i lumtur si myfti dhe falënderues ndaj Zotit që e kam parë këtë moment, kur mund të flasim për hapjen, sepse kemi pasur shumë takime të tilla se si do ta kalojmë një krizë, pastaj të dytën dhe të tretën. Dhe atëherë kur i vendosim gjithçka në rregull, vjen korona dhe tërmeti, por faleminderit Zotit e kemi lënë pas vetes dhe sot jemi këtu para një akti të madh dhe një festë të madhe, që është hapja e Qendrës Kulturore Islame. “, tha në një deklaratë për media, myftiu Dr. Aziz Hasanoviq.

Qyteti i Sisakut, u theksua në bisedë, po merr një ndërtesë të bukur, e cila është unike për nga vlerat e saj arkitekturore dhe një ndërtesë e rëndësishme për nga roli i saj në jetën shoqërore, kulturore dhe fetare. Qendra kulturore islame do të hapë shumë mundësi dhe do të ofrojë mundësi të reja për pjesëmarrjen e bashkësisë islame në qytetin e Sisakut, siç theksoi imami i Sisakut Alem Efendija Crnkić.

“Sisak është krenar për multikulturalizmin e tij, ku pavarësisht origjinës së ndryshme, rrëfimeve dhe besimeve të ndryshme, ne të gjithë punojmë në interes të së mirës së qytetit të Sisakut dhe komunitetit tonë dhe të gjithë njerëzve që jetojnë në të, dhe jam i sigur

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame