Monday 15-07-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Unaza, si kjo pajisje e vogël mund të zëvendësojë së shpejti orët inteligjente

admin
  • Krijuar : 19-08-23
  • / 5214 Lexime

Ju mund të vendosni një unazë më shpejt nga sa keni menduar - ja pse.

Pajisjet kompakte, të cilat shpesh kalojnë si bizhuteri të zakonshme, tani janë pozicionuar në ballë të inovacionit teknologjik, të drejtuar kryesisht nga startup-et, por së shpejti do të përkrahen nga gjigantët e teknologjisë.

Për më shumë se një dekadë, unazat inteligjente kanë gdhendur në heshtje vendin e tyre. Të prodhuara kryesisht nga kompani të vogla fillestare, udhëtimi i tyre filloi nën radar.

Pavarësisht pamjes së tyre të thjeshtë mashtruese, mekanika pas unazave inteligjente është e ndërlikuar. Çdo unazë është e integruar me sensorë dhe çipa, duke mundësuar një sërë funksionesh nga njohja e gjesteve deri te njoftimet vibruese.

Përtej njoftimeve bazë, këto unaza janë duke u përdorur për raste përdorimi më të avancuara, duke përfshirë monitorimin e shëndetit, lehtësimin e pagesave dixhitale dhe sigurinë në internet. Një shembull i spikatur është “Wave for Work” nga Genki Instruments, i cili ka hyrë në fushën e menaxhimit të aplikacioneve përmes gjesteve të gishtave.

Momenti fillestar për unazat inteligjente mund t'u besohet startupeve si GO2SLEEP, Oura, Motiv dhe THIM. Secili solli funksionalitete unike në tryezë, me Oura që u shfaq dukshëm si një lider, duke ofruar si estetikën e dizajnit ashtu edhe dobinë përmes veçorive si monitorimi i gjumit dhe ushtrimeve.

Big Tech hyn në unazë

Potenciali i unazave inteligjente nuk ka kaluar pa u vënë re nga fuqitë e teknologjisë. Samsung, një lojtar me përvojë në tregun e teknologjisë së veshjeve, është duke u përgatitur për të aksionuar pretendimin e tij me "Unazën e Galaxy" të përfolur. Pajisja, e cilësuar si një rezervuar i aftësive të menaxhimit të të dhënave biometrike dhe fiziologjike, nënvizon vizionin e Samsung për këtë segment.

Siç është raportuar nga organi i lajmeve Android Authority, Samsung siguroi një patentë për pajisjen në vitin 2022 dhe marka tregtare "Galaxy Ring" mori miratimin nga Shërbimi Korean i Informacionit për të Drejtat e Pronësisë Intelektuale (KIPRIS).

Apple, për të mos u lënë pas, është shoqëruar edhe me zhvillimet e unazave inteligjente që nga viti 2021. Detajet paraprake, me burim nga patentat, aludojnë për integrimin e unazës me produkte të tjera të Apple, duke sugjeruar një fushë më të gjerë aplikimi për pajisjen në të ardhmen e afërt.

Të dhënat aktuale të tregut, të cilat parashikojnë rritjen e industrisë së unazave inteligjente nga 5 milionë dollarë në 23 milionë dollarë deri në vitin 2030, dëshmojnë për potencialin e segmentit.

Rritja e interesit nga forcat e industrisë si Samsung dhe Apple i jep besim hipotezës së unazave inteligjente që kalojnë nga një pajisje speciale në një element kryesor teknologjik./ përgatiti: bota-islame.com

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame