Monday 15-07-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Indonezia dhe Malajzia renditen si destinacionet kryesore për udhëtarët myslimanë në 2023

admin
  • Krijuar : 07-06-23
  • / 4177 Lexime

Sipas Indeksit Global të Udhëtimit Mysliman të Mastercard-CrescentRating (GMTI) 2023 i sapo lëshuar, Indonezia dhe Malajzia janë dy destinacionet kryesore të udhëtimit mysliman në mbarë botën.

 

 

 

Ndërsa hyn në vitin e tij të tetë, raporti vjetor analizon të dhënat nga gati 140 vende për të zbuluar se cilat destinacione plotësojnë nevojat e segmentit gjithnjë e më me ndikim të udhëtimit hallall.

 

Në nivel global, demografia e udhëtimit hallall përfaqëson një segment të madh tregu. GMTI vlerëson se ardhjet ndërkombëtare myslimane do të arrijnë në 110 milionë në 2022 dhe 140 milionë në 2023. Deri në vitin 2028, ardhjet myslimane pritet të arrijnë në 230 milionë, me një shpenzim të vlerësuar prej 225 miliardë dollarësh. Në Azi, 31% e të gjithë udhëtarëve identifikohen si myslimanë, duke rezultuar në 230 milionë mbërritje në vitin 2028.

 

Këtë vit, Indonezia dhe Malajzia u renditën në mënyrë të barabartë në GMTI; Indonezia kryesoi renditjen në raportin e vitit 2019, ndërsa Malajzia ka udhëhequr vazhdimisht indeksin që nga fillimi i tij në 2015. Me një renditje të 12-të, Singapori është i vetmi vend jashtë Organizatës së Bashkëpunimit Islamik që renditet në top 20 (së bashku me MB ).

 

Image of tourist ships anchored on the Gili Rengit beach at Lombok, Indonesia

 

Janë katër kritere kryesore të vlerësuara në indeks: Qasja, Komunikimi, Mjedisi dhe Shërbimet (ACES). Të katër destinacionet e Azisë Juglindore u renditën në mesin e dhjetë të parave për këto kritere, me Indonezinë dhe Malajzinë që të dyja shënuan 73 (nga 100), Singapori me 64 pikë, Tajlanda me 52 dhe Filipinet me 46 mesatarisht.

 

Udhëtarët myslimanë gjithashtu përfshijnë qëndrueshmërinë në udhëtimet e tyre për shkak të sjelljeve globale të udhëtimit, sipas raportit. Këto sjellje përfshijnë zgjedhjen e destinacioneve dhe aktiviteteve që përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre, gjetjen e përvojave autentike dhe integrimin e zhvillimit personal në planet e tyre të udhëtimit.

 

Komuniteti i udhëtarëve myslimanë nuk është monolit, por shumë prej tyre po kërkojnë plane udhëtimi që përputhen me kriteret e orientuara nga besimi, si disponueshmëria e ushqimeve hallall, dhomat e lutjes dhe komunikimi inkurajues nga destinacionet, tha themeluesi dhe CEO i CrescentRating, Fazal Bahardeen. .

 

Përgjatë viteve, ne kemi vërejtur vazhdimisht se tregjet që u japin përparësi këtyre kërkesave performojnë mirë në mesin e udhëtarëve myslimanë dhe shpresojmë që edicioni i vitit 2023 do të ofrojë njohuri që do të lejojnë destinacionet të fitojnë më shumë kuptim, më shumë përfshirje dhe në fund të fundit, një marrëdhënie më të ngushtë me këtë demografike.

 

 

 

Në deklaratën e tij, Safdar Khan, president i divizionit Mastercard, i Azisë Juglindore, tha: “Me industrinë e udhëtimit që tashmë po rritet në nivelet para pandemisë, GMTI tregon se si kanë evoluar nevojat e udhëtarëve të bazuar në besim dhe se si ato mund të përmbushen më mirë për të krijuar shërbime turistike më elastike.” GMTI do të ndihmojë në forcimin e rimëkëmbjes së vazhdueshme në sektorin e udhëtimeve myslimane dhe do të vendosë themelet për rritjen e ardhshme.

 

Gjurmuesi i qëllimit të udhëtimit mysliman, Korniza e turizmit përgjegjës për udhëtarët myslimanë, Matrica e performancës GMTI dhe Destinacionet miqësore për gratë muslimane janë katër mjete të reja të përfshira në edicionin e fundit të GMTI.

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame