Monday 15-07-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

U nderua me titullin "Doktori i te varferve"/ Mjeku i cili i sherbeu komunitetit per 50 vite dhe merrte 0.3$ per nje vizite

admin
  • Krijuar : 05-07-24
  • / 145 Lexime

Dr. Mohamed Mashali ishte një mjek i njohur në qytetin verior egjiptian të Tanta, ku ai u nderua me titullin “Doktori i të Varfërve” nga zyrtarët për shërbimin e tij ndaj komunitetit për më shumë se 50 vjet.

 

Dr. Mashali kërkonte vetëm 5-10 paundë egjiptianë ($0.30-0.60) për vizitë dhe shpesh trajtonte njerëzit në tre klinikat e tij mjekësore pa kërkuar asnjë pagesë, sipas lajmit nga media egjiptiane Cairo360.

Ai punonte 12 orë në ditë, madje edhe kur ishte në fund të të shtatëdhjetave, dhe shërbente 30-50 pacientë në ditë, sipas një interviste me DW.

Dr. Mashali ishte gjithashtu i njohur për ofrimin e vaksinave pa pagesë për njerëzit që nuk mund t’i përballonin ato. Dr. Mashali i tha medias egjiptiane Hadret El Mowaten se ai ishte motivuar të shërbente komunitetin e tij nga një incident ku një pacient me diabet vdiq pasi nëna e tij tha se mund të përballonte vetëm darkën e tyre, e jo më insulinën.

“Kur ai i kërkoi nënës së tij insulinë, ajo i tha se nuk mund ta përballonte ta blinte, dhe paratë e vetme që kishte do të mbulonin darkën e tyre,” tha ai. Në një intervistë me DW, Dr. Mashali e përshkroi veten si një specialist në sëmundjet endemike dhe ethet.

“Janë njerëzit e varfër ata që preken më shumë nga këto, grupe që nuk mund të përballojnë trajtime të shtrenjta,” i tha ai DW.

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame