Monday 15-07-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

A është Muhammed emri më i popullarizuar në Angli dhe Uells?

admin
  • Krijuar : 06-07-24
  • / 93 Lexime

Ndërsa emri "Muhammad" u rendit i dyti për djemtë e porsalindur në Angli dhe Uells në vitin 2022, kur kombinohet me mënyrat e tjera të shkrimit të emrit të Profetit (PBUH), ai del si emri më i popullarizuar për djemtë e porsalindur.

Sipas të dhënave të fundit nga Zyra për Statistika Kombëtare (ONS), "Muhammad" është pas Noah (1-shi) vetëm me 409 regjistrime, duke theksuar tërheqjen e gjerë dhe rëndësinë kulturore të emrit brenda komuniteteve myslimane britanike.

Por kur kombinoni mënyrat e shkrimit Muhammad (2), Mohammed (27) dhe Mohammad (67), emri i Profetit i tejkalon Noah.

Muhammad ishte emri më i popullarizuar për djemtë në katër nga nëntë rajonet e Anglisë: North West, Yorkshire dhe The Humber, West Midlands dhe Londër. Tre rajonet e fundit gjithashtu kanë mënyrën e shkrimit "Mohammed" në top 10.

Disa emra të tjerë myslimanë për djem gjithashtu shfaqen në top 100, duke përfshirë Yusuf (93), Musa (99) dhe Ibrahim (100).

Layla u rendit si emri më i lartë me tingëllim mysliman për vajzat e porsalindura në Angli dhe Uells në vendin e 56-të.

Emra të tjerë islamikë të përfshirë në listën e top 100 përfshijnë Zara (70), Maryam (75) dhe një hyrje të re Fatima (99). Olivia mbajti pozicionin e saj si emri më i popullarizuar për vajzat e porsalindura në përgjithësi.

ONS top 100
Emri i Profetit (PBUH) që shfaqet në top 100 nuk është i ri — hera e parë që u shfaq ishte në vitin 1924, duke u renditur në vendin e 91-të.

Ai është shfaqur në top 100 emrat më të popullarizuar për djemtë e porsalindur çdo dhjetë vjet nga viti 1924 deri në vitin 1994 dhe çdo vit që nga viti 1996. Tre mënyra të ndryshme të shkrimit të emrit ishin gjithashtu në top 100 në vitin 1954.

ONS trajton çdo mënyrë të shkrimit të një emri veçmas dhe ka thënë se kombinimi i emrave me mënyra të ngjashme të shkrimit do të ngatërronte çështjet pasi do të thotë të bësh një 'vendim subjektiv' për emrat.

"Pra, për të bërë një krahasim të drejtë, ose të gjithë emrat duhet të trajtohen veçmas ose të gjithë emrat në listë duhet të kombinohen me emrat që kanë një mënyrë të ngjashme shkrimi," tha ajo në një blog në vitin 2016.

Cilët emra myslimanë u shfaqën në top 200?
Emrat e djemve
2 Muhammad

27 Mohammed

67 Mohammad

93 Yusuf

99 Musa

100 Ibrahim

138 Muhammed

142 Yahya

144 Ali

147 Ayaan

160 Zakariya

161 Zayn

166 Syed

170 Eesa

178 Abdullah

188 Hamza

191 Omar

193 Ayan

197 Rayan

Emrat e vajzave
56 Layla

70 Zara

75 Maryam

99 Fatima

107 Aisha

127 Amaya

130 Aaliyah

147 Zahra

155 Amara

162 Amira

163 Zainab

179 Khadija

193 Ayat

198 Ayah. /bota-islame.com

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame