Monday 15-07-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Çështja palestineze është një kauzë për të gjitha vendet islamike, arabe, thotë ministri saudit

admin
  • Krijuar : 26-10-23
  • / 3086 Lexime

"Ne kemi për detyrë ta bëjmë këtë kauzë të pranishme në ndërgjegjen tonë dhe në diskursin tonë fetar,"


RIAD: Ministri saudit i Çështjeve Islame, Thirrjes dhe Udhëzimeve Sheikh Abdullatif bin Abdulaziz Al-Sheikh ka pohuar se qëndrimi me popullin palestinez dhe dënimi i politikave agresive kundër tyre ka qenë një parim i palëkundur i Këshillit të Bashkëpunimit të Gjirit që nga fillimi i tij.

Kauza palestineze është një çështje kritike për Mbretërinë dhe Arabia Saudite mbështet popullin palestinez dhe të drejtat e tij ligjore, tha Sheikh Abdullatif.

Deklarata u bë ndërsa ai drejtonte delegacionin e Mbretërisë në takimin e nëntë të ministrave të çështjeve islame dhe dhurimeve të GCC të mërkurën në Muscat, njoftoi Agjencia Saudite e Shtypit.

“Palestina nuk është një kauzë vetëm për popullin palestinez. Është një çështje për të gjithë ne, kombet islame dhe arabe, madje edhe njerëzimin në tërësi”, tha Sheikh Abdullatif.

“Ne kemi për detyrë ta bëjmë këtë kauzë të pranishme në ndërgjegjen tonë dhe në diskursin tonë fetar,” tha ai.

Ministri trajtoi edhe disa çështje të tjera në agjendën e takimit, veçanërisht mbrojtjen e vlerave fetare, morale dhe familjare në vendet e Gjirit. Ai theksoi rëndësinë e ruajtjes së vlerave kulturore në një epokë të avancimit teknologjik dhe globalizimit ku barrierat midis vendeve dhe shoqërive kishin rënë.

Ai tha se ministritë e çështjeve islame, fesë dhe vakëfeve kishin përgjegjësinë për të rrënjosur tek të rinjtë parimet dhe vlerat e sakta islame. Kjo mund të arrihej vetëm duke e trajtuar familjen si bërthamën e shoqërisë.

Përveç kësaj, Sheikh Abdullatif paraqiti një raport të ministrisë që përshkruan një vizion islamik për të mbrojtur mjedisin dhe për të luftuar ndryshimet klimatike. Ai theksoi iniciativat kryesore mjedisore të Arabisë Saudite, të tilla si Riadi i Gjelbër dhe nismat saudite dhe të gjelbër të Lindjes së Mesme.

Ai theksoi gjithashtu ambiciet e ministrisë për të miratuar politika të reja për ndërtimin e xhamive, të tilla si përdorimi i ujit gri për ujitje dhe instalimi i paneleve të energjisë diellore në çati.

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame