Monday 15-07-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Kur një person konsiderohet me diabet?

admin
  • Krijuar : 06-07-24
  • / 90 Lexime

Pyetje : Kur një person konsiderohet me diabet?

Deri pak vite më parë konsiderohej me diabet një person me glicemi(sheqeri ne gjak) esëll mbi 140mg/dl dhe 2 orë mbas ngrënies mbi 200mg/dl. Sot kjo është modifikuar.

Konsiderohet me diabet një person:

• Kur ka simtomat klasike të diabetit (etje të theksuar, urinim të shtuar, rënie në peshë) dhe glicemi mbi 200mg/dl,

• Kur glicemia esëll është mbi 126 mg/dl (esëll kuptojmë mos ushqyerje të paktën 8 orë para matjes),

• Kur niveli i gliemisë 2 orë pas ngarkesës me glukoze është 200mg/dl ose më tepër.

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame