Monday 15-07-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Malajzia do të paralajmërojë TikTok dhe Meta për bllokimin e pretenduar të përmbajtjes pro-palestineze

admin
  • Krijuar : 26-10-23
  • / 3107 Lexime

Ministri i Komunikimit tha se malajzianët kanë të drejtën e lirisë së fjalës në lidhje me çështjen palestineze


KUALA LUMPUR: Rregullatori i komunikimit i Malajzisë do të lëshojë një paralajmërim për firmat e mediave sociale Tiktok dhe Meta për gjoja bllokimin e përmbajtjes pro-palestineze në platformat e tyre, tha të enjten ministri i saj i komunikimeve.
“Nëse kjo çështje injorohet, nuk do të nguroj të mbaj një qasje dhe qëndrim shumë të vendosur”, tha Fahmi Fadzil në një postim në X, i njohur më parë si Twitter.


Pa dhënë detaje, Fahmi tha se shumë parti i kishin kërkuar qeverisë që të ndërmarrë veprime të forta kundër platformave të mediave sociale për gjoja kufizimin e përmbajtjes pro-palestineze.
Përfaqësuesit e Tiktok dhe Meta nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesave për koment.


Fahmi tha se malajzianët kanë të drejtën e lirisë së fjalës në lidhje me çështjen palestineze, duke shtuar se e drejta nuk do të hiqet.
Shqetësimet vijnë dy javë pasi Fahmi tha se TikTok nuk kishte respektuar plotësisht ligjet e Malajzisë dhe nuk kishte bërë mjaftueshëm për të frenuar përmbajtjen shpifëse ose mashtruese. TikTok në një përgjigje tha se do të marrë masa proaktive për të adresuar çështjet e ngritura.

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame