Monday 15-07-2024
Imsaku
L. Diellit
Yleja
Ikindia
Akshami
Jacia

Kreu i Ligës Botërore Muslimane përshkruan vizionin islam në universitetin kryesor të Mbretërisë së Bashkuar

admin
  • Krijuar : 08-07-24
  • / 51 Lexime

Instituti Wolf në Universitetin e Kembrixhit në Mbretërinë e Bashkuar të dielën priti Muhamed bin Abdulkarim Al-Issa, sekretarin e përgjithshëm të Ligës Botërore Muslimane.

 

Al-Issa diskutoi klauzolat e Deklaratës së Mekkës dhe rëndësinë e tyre për çështjet në arenën ndërkombëtare.

Këto përfshinin një kuptim të ndryshimeve dhe diversitetit, migrimin, ndryshimet klimatike, gjuhën e urrejtjes, fuqizimin e grave në Islam dhe promovimin e ndërgjegjësimit midis të rinjve muslimanë dhe jo-muslimanëve rreth mësimeve të Islamit.

Al-Issa theksoi përpjekjet e ligës në këto fusha, duke shtuar se organizata angazhohet në dialog me ata që duan të dëgjojnë të vërtetën dhe të kuptojnë vlerat islame nga perspektiva të ndryshme në mbarë botën./bota-islame.com

Share News


Lajme të Ngjashme:
© 2024 All rights reserved - Bota Islame